Nieuws

Maximaal totaal gewicht en laadvermogen

Knaus Deseo met twee motoren.

Bos Caravan heeft verschillende nieuwe Knaus modellen in de showroom staan. Een veel gestelde vraag gaat over het gewicht van de caravan. Onderstaand vindt u een overzicht met maximaal totaal gewicht en laadvermogen van de caravans op voorraad bij ons.

Knaus Sport 400 QD, maximaal totaal gewicht: 1300 kg, laadvermogen: 330 kg
Knaus Sport 420 QD, maximaal totaal gewicht: 1300 kg, laadvermogen: 280 kg
Knaus Sport 450 FU, maximaal totaal gewicht: 1500 kg, laadvermogen: 430 kg
Knaus Sport 460 EU, maximaal totaal gewicht: 1500 kg, laadvermogen: 380 kg
Knaus Sport 500 EU, maximaal totaal gewicht: 1500 kg, laadvermogen: 330 kg
Knaus Sport 540 FDK, maximaal totaal gewicht: 1700 kg, laadvermogen: 480 kg
Knaus Südwind 420 QD, maximaal totaal gewicht: 1500 kg, laadvermogen: 380 kg
Knaus Südwind 450 FU, maximaal totaal gewicht: 1700 kg, laadvermogen: 530 kg
Knaus Südwind 460 EU, maximaal totaal gewicht: 1500 kg, laadvermogen: 260 kg
Knaus Deseo, maximaal totaal gewicht: 2000 kg, laadvermogen: 680 kg (ZIE AFBEELDING)

——————————————————————————————————————–

Knaus Sport Silver Selection 2019

Wij presenteren u met gepaste trots de nieuwe Knaus Sport Silver Selection!

Frisse uitstraling

Voor 2019 wordt de Knaus Sport uitgevoerd met een Silver Selection pakket. Dit houdt in dat het Sport model standaard zeer compleet is uitgevoerd. Maar naast alle standaard opties die deze Knaus heeft, is ook het visuele aspect van de Knaus Sport aangepakt voor 2019. Wat als eerste meteen opvalt zijn de zeer chique velgen die alle Knaus Sport Silver Selection modellen hebben. Deze velgen zijn speciaal voor Knaus vervaardigd en zijn in het midden voorzien van het Knaus logo. Wat ook meteen opvalt is de nieuwe Cateye achterlichten, zeer sprekende achterlichten die deze Knaus meteen een unieke uitstraling geeft. Verder is er voor 2019 gekozen om de Knaus Sport Silver Selection uit te voeren met blauwe striping.

Luxe interieur

Ook aan de binnenkant is er genoeg te genieten aan deze caravan, de luxe uitstraling en sfeervolle verlichting vallen meteen op. Deze Silver Selection is standaard voorzien van een aantal nuttige maar ook luxe accessoires. Zo is deze caravan voorzien van een neuswiel met kogeldrukmeter en verzwaarde uitdraaisteunen. De caravan is voorzien van gladde beplating met moderne striping. Een rookmelder, hordeur, sfeerverlichting en TV-houder zijn slechts een greep uit het totale pakket wat zeer voordelig standaard bij deze Silver Selection hoort. Op dit moment hebben wij in onze showroom de Knaus Sport 420 QD Silver Selection staan en de Sport 450 FU. Meer modellen volgen nog in de komende weken, maar mocht u toch alvast geïnspireerd willen raken door deze fraaie 2019 modellen kom dan gerust langs in onze showroom. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen wij u vertellen wat voor indelingen en afmetingen mogelijk zijn binnen de complete Knaus Sport Silver Selection range voor 2019.

U kunt ook op de site van Knaus meer zien en lezen over de nieuwe Knaus Sport Modellen. Klik op deze link.

Voor 2019 zijn ook de Knaus Südwind modellen behoorlijk veranderd. Hierover informeren wij u graag in de nabije toekomst.

Knaus Sport Silver Selection

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

——————————————————————————————————————–

Meer Nederlanders weg met tent, caravan of camper

Artikel van www.anwb.nl: 18 april 2018

ampeervakanties zitten weer in de lift. Het aantal vakanties dat dit jaar wordt doorgebracht in een tent, (sta)caravan of camper zal stijgen, dat verwacht de ANWB.

Nederland telt ongeveer 3,5 miljoen actieve kampeerders. Met elkaar zijn zij goed voor zo’n 5,2 miljoen vakanties op de camping. Het enthousiasme voor het kamperen meten we af aan de cijfers van het CVO van de afgelopen jaren, de verkoopcijfers van kampeermiddelen, de groeiende boekingscijfers op onze website en de verschillende trends die we waarnemen op de campings.

Het aantal kampeervakanties in eigen land lag vorig jaar op 2,5 miljoen. Het verblijf op een buitenlandse camping op zo’n 2,7 miljoen. Populaire kampeerlanden zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België en Kroatië.

De Kampeer en Caravan industrie meldt na de groeicijfers van vorig jaar ook in de aanloop van het komende kampeerseizoen stijgende verkoopcijfers. In de eerste drie maanden van 2018 vertoonde de verkoop van campers een groeicijfers van 33,7% en bij caravans een groei van 12,7%.

Groei boekingen voorseizoen en zomervakantie

Het aantal boekingen bij ANWB Kamperen voor de meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en zomervakantie is ten opzichte van vorig jaar met 10% ten gestegen. En naar verwachting zal in de periode april tot en met juni 85% van het totaal aantal boekingen voor het hoogseizoen zijn geboekt.

Proefkamperen

Veel aspirant-kampeerders zullen het voorjaar aangrijpen om te gaan proefkamperen in eigen land. Zo ook de ruim 100 gezinnen die zich hebben aangemeld voor het ANWB Proefkampeerweekend op camping de Wildhoeve in Emst komend weekend van 20 t/m 22 april. Om mensen de gelegenheid te geven om te kamperen of een nieuw kampeermiddel uit te proberen.  Zij kunnen overnachten in een tent, een (opblaasbare!) vouwwagen, een daktent op de auto, camper of (oldtimer)caravan.


9x Kampeertrends 2018

In 2018 zullen we de volgende kampeertrends terugzien:

1. Campings specialiseren verder

Kindercampings, natuurcampings, 50+ campings,  de campings specialiseren zich verder.  Er komen meer niche campings, van back to basic tot over de top luxe. De camping die van-alles- wat  is, zal langzaam een andere invulling krijgen. Kampeerders zoeken steeds meer een camping die aansluit bij wie ze zelf zijn, die past bij hoe zij in het leven willen staan.

2. Kamperen wordt ecologische vakantie

Zwembaden verwarmd met behulp van zonne-energie,  recyclen van afvalwater,  caravans die zelf energie opwekken en kampeerders die een zo klein mogelijke carbon footprint willen achterlaten.  Kamperen wordt de ultieme vakantie in het groen. Genieten met respect voor de omgeving.

3. Kampeervideo’s belangrijkste inspiratiebron

Kampeerders laten zich meer en meer inspireren door video’s over bestemmingen, campings en kampeermiddelen. Zowel professionele als amateurproducties.  Doordat techniek en video mogelijkheden steeds laagdrempeliger en geavanceerder worden (bijvoorbeeld drones) en doordat iedereen in het bezit is van een smartphone,  zal het aanbod van kampeervideo’s de komende jaren sterk groeien.

4. Kamperen is genieten én beleven

Een kampeervakantie wordt steeds meer tijd die bij moet dragen aan ontwikkeling van de kampeerder. De kampeerder is op zoek naar een betekenisvolle kampeervakantie en wil mooie ervaringen opdoen.  Tijdens de kampeervakantie is er tijd voor hobby’s, nieuwe belevingen of  het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Campings zullen zich hier verder in specialiseren (zie ook trend 1): surf-, yoga-, schilder- of kookcamping.

5. Kamperen is delen

De deeleconomie is in opkomst, dit zie je ook terug bij kamperen. Bezit van kampeermiddelen verandert. Door nieuwe technieken wordt het uitlenen of verhuren van eigen middelen steeds makkelijker. Hierdoor wordt de vakantieganger flexibeler en kan kampeervakantie ook afgewisseld worden met stedentrip of verre reis. Delen gebeurt niet alleen commercieel, maar ook onderling. Kinderen lenen bijvoorbeeld de camper van de ouders.

6. Compleet offline of juist online

Jonge kampeerders, de digital natives, zoeken steeds vaker een vakantie waarbij ze compleet offline kunnen zijn. Vakanties waarbij ze nieuwe ervaringen opdoen buiten de virtuele wereld waar ze de meeste tijd doorbrengen. Terwijl de wat oudere kampeerders juist vaker online willen blijven en contact willen houden met het thuisfront, met de kinderen en kleinkinderen.

7. Invloed online beoordelingen neemt toe

Campings kunnen online 365 dagen per jaar beoordeeld worden. Kampeerders kunnen steeds vaker en eenvoudiger reacties (tekst én beeld) plaatsen over hun kampeerervaringen.  De waarde van een campingbeoordeling gaat hierdoor alleen maar toenemen in inspiratie en boekingsfase van de kampeerders. In de reviews zoeken campings steeds vaker de dialoog op.

8. Kamperen is familievakantie

Tijd wordt steeds meer van waarde. Tijd die we graag met elkaar willen doorbrengen, quality time, genieten van elkaar. Kampeervakanties sluiten daar naadloos op aan en zullen zich ook meer gaan positioneren als vakanties waar je je even afsluit van de waan van de dag en oog hebt voor elkaar en de dingen die je het meest dierbaar zijn.

9. Flexkamperen

Nederlanders houden van kamperen, maar de groep fervente kampeerders neemt af. Daarvoor in de plaats heb je een groep die kamperen afwisselt met andere vormen van vakantie vieren. De ene vakantie verblijven ze in een tent op een camping, de andere vakantie pakken ze het vliegtuig voor een all-inclusive vakantie in Turkije. Voor kamperen zijn goedkopere alternatieven in de plaats gekomen. Vliegtuigtickets worden steeds voordeliger.

Meer weten over kamperen? Op anwb.nl/kamperen vind je alles wat je nodig hebt!


 

Stalling

We hebben nog voldoende buitenstallingsplaatsen beschikbaar.

Voor meer informatie, zie tabblad ‘Stalling’ op deze website.

——————————————————————————————————————————–

Nationale Caravanpas

Pechhulp op de camping

Natuurlijk houd jij jouw caravan, camper, vouwwagen of stacaravan in een prima staat. De leukste dagen van het jaar breng je er immers in door, en je wilt niet dat jouw weekendje weg of jouw vakantie onverwacht verpest wordt door pech of schade aan je caravan. Pech zit echter in een klein hoekje (ook op de camping) en als dat gebeurt, dan wil je maar één ding: direct  geholpen worden.

De Nationale Caravanpas biedt snelle en betrouwbare hulp. Wij komen jou direct en goed ondersteunen op de camping of op locatie. Wij helpen bij pech, schade of onderhoud,  en ondersteunen bij vragen over het gebruik van je caravan, camper, vouwwagen of stacaravan. Bovendien zijn de lijnen kort en duidelijk.

Voor meer informatie: zie www.caravanpas.nl

————————————————————————————————————————-

Stalling

Bij Bos Caravan kunt u ook terecht voor het stallen van uw caravan, camper of vouwwagen.

De voordelen van stalling bij Bos Caravan:

  • We zijn heel het jaar door 5 dagen per week geopend.
  • Heel het jaar door brengen én ophalen, zo vaak u wilt.
  • Onderhoud en reparatie in eigen beheer.

Openingstijden:
Van dinsdag tot en met vrijdag van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u30.
Zaterdag van 9u00 tot 17u00.
Buiten deze openingstijden ook op afspraak mogelijk.

Brengen:
U kunt uw caravan het hele jaar door komen brengen wanneer u het uitkomt. Het aanbieden van uw caravan voor de stalling kan zonder afspraak tijdens de openingstijden. Deze flexibiliteit biedt u de mogelijkheid de caravan naar de stalling te brengen wanneer u het uitkomt.

Halen:
Zoals aangegeven bieden wij ruime openingstijden.  Voor het ophalen van de caravan zouden we het echter op prijs stellen als u dit tenminste 2 werkdagen van tevoren aan ons kenbaar maakt. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat uw caravan klaar staat wanneer u deze op komt halen.

Naast stalling, kunt u ook terecht voor onderhoud aan uw caravan

Onderhoud:
Naast dat wij nu stallingsplaatsen aanbieden, zijn wij natuurlijk allereerst caravandealer, waar ook vakkundig onderhoud en reparatie aangeboden wordt. Dus mocht uw caravan tijdens uw vakantie schade opgelopen hebben, heeft u ongemakken geconstateerd of wilt u een vakkundige BOVAG-onderhoudsbeurt, dan kan dat gewoon bij ons. Alles onder één dak, wel zo handig.
Tijdens de stallingsperiode kan er onderhoud worden uitgevoerd aan uw caravan. U hoeft dus niet de caravan bij de stalling te gaan halen, weg te brengen voor onderhoud en weer terug te brengen naar de stalling. Alles gebeurt hier, bij Bos Caravan, zonder dat u daar moeite voor hoeft te doen. En uw caravan is weer vakantie-klaar, als u ook weer toe bent aan vakantie!

Verkoop:
Ook zijn wij officieel KNAUS-dealer, waar de nieuwste modellen in onze showroom te bewonderen zijn. Mocht u uw huidige caravan willen inruilen, dan is dat uiteraard bespreekbaar.
Ook als u klaar bent met caravannen, dan kunt u d.m.v. bemiddeling uw caravan bij ons in de verkoop zetten. Vraag hiervoor naar de voorwaarden.

Prijs en contact

Prijs:
Wij bieden buitenstallingsplaatsen aan en overkapte stallingsplaatsen tegen vastgestelde prijzen:
De kosten voor buitenstalling voor een caravan bedragen                                      € 225,-  per jaar
De kosten voor buitenstalling voor een camper bedragen                                       € 300,- per jaar
De kosten voor buitenstalling van een vouwwagen bedragen                                 € 150,-  per jaar

De kosten voor een overkapte stallingsplaats voor een caravan bedragen           € 350,- per jaar
De kosten voor een overkapte stallingsplaats voor een camper bedragen            € 450,- per jaar

Contact:
Mocht u geïnteresseerd zijn in een stallingsplaats bij Bos Caravan, te vinden aan de Braambos, nummer 26 te Westerhoven, dan kunt u contact met ons opnemen 040 – 20 -153 80 of
stuur een e-mail o.v.v. Stalling naar info@boscaravan.nl, waarin u aangeeft of een buitenstalling of overkapte stalling wilt, voor welke caravan met welk formaat en vanaf wanneer u de caravan zou willen brengen. Vermeld daarbij uw naam en telefoonnummer en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

______________________________________________________________________

Contactgegevens

Braambos 26
5563 AB Westerhoven

T. 040-2015380
E. info@boscaravan.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
Van 09:00 – 12:00 en van 13:00 – 17:30

Zaterdag
Van 09:00 – 17:00