Reparatie en onderhoud

Reparatie en onderhoud aan uw caravan of kampeerauto?

Voor reparatie en onderhoud hebben wij vakbekwaam personeel in dienst. Ze hebben tientallen jaren ervaring, waarvan 40 jaar Knaus ervaring en 15 jaar Avento ervaring. Daarnaast zijn wij een BOVAG-gecertificeerd bedrijf. Met recht durven wij u te garanderen dat uw caravan, kampeerauto of camper in goede handen is. Een onderhoudsbeurt kan in de meeste gevallen binnen een week gerealiseerd zijn. Mocht het door onvoorziene werkzaamheden langer duren, dan wordt u uiteraard op de hoogte gebracht.

Reparaties zijn in de regel wat langere trajecten waar vaak verzekeringsmaatschappijen bij betrokken zijn. Bos caravan begeleidt u gedurende het hele traject door contact te onderhouden met uw verzekeringsmaatschappij, een eventuele expert en uiteraard met u.

Een reparatie of onderhoudsbeurt plannen, bel 040 – 20 153 80 of mail info@boscaravan.nl

BOVAG Onderhoudsbeurt

We zijn een BOVAG-gecertificeerd bedrijf. De richtlijn is om minimaal eens in de twee jaar te kiezen voor de BOVAG Onderhoudsbeurt. Tijdens deze beurt controleren speciaal opgeleide keurmeesters uw caravan. Ze bekijken onder andere het chassis, de opbouw, gas/elektra en vocht. In tussenliggende jaren kunt u de BOVAG Onderstelbeurt laten uitvoeren, vergelijkbaar met een ‘kleine beurt’ voor de auto.

Bij een BOVAG Onderhoudsbeurt gaan onze gecertificeerde keurmeesters aan de slag met meer dan zestig punten. Zodat uw caravan, camper of vouwwagen niet alleen voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook aan de strenge BOVAG comfort- en kwaliteitseisen.

De keurmeester controleert bijvoorbeeld de remmen en smeert de oplooprem. Ook een bandencheck en vochtmeting zijn ingegrepen.

Uw gasinstallatie krijgt speciale aandacht. De gasleidingen worden afgeperst, de kachel helemaal gereinigd en de keurmeester bekijkt het ‘vlambeeld’: zit er bijvoorbeeld genoeg zuurstof in de vlam? Hierna is de veiligheid van uw fornuis en kachel weer gewaarborgd.

Om pech en ongelukken te voorkomen, is het belangrijk om tijdig een onderhoudsbeurt te plannen.

Een goed onderhouden kampeermiddel is ook prettig bij eventuele verkoop. U investeert met onderhoud in waardevastheid.

bovag-onderhoudsbeurtBron: Bovag

Reparaties

Na de ‘ beroemde’  hagelbui van 23 juni 2016, hebben wij voldoende ervaring in het herstellen van hagelschade caravans. Maar ook voor andere schades kunt u uiteraard bij ons terecht. We zijn een BOVAG herstelbedrijf, waar u kiest voor vakmanschap. Bovendien krijgt u zes maanden garantie op uw reparatie. Voor deze reparaties, onderhoud en veel meer, kunt u bij ons, uw BOVAG-kampeerbedrijf, terecht.

Heeft u schade opgelopen, neem dan direct contact met ons op: 040 – 20 153 80 of mail ons: info@boscaravan.nl

De werkplaats

Hieronder kunt u een kijkje nemen in onze werkplaats.

Camper op brug in onderhoud Camper op brug in onderhoud

Onze moderne werkplaats is uitgerust met:

  • Remmentestbank
  • Hefbrug
  • Banden demonteer
  • Banden balanceer
  • Uitlijnapparatuur
  • Houtbewerkingsmachines
  • Alle gangbare materialen zijn op voorraad zowel voor onderhoud als voor reparatie.

In onze werkplaats is een brug die we in de grond kunnen laten zakken. Hiermee kunnen we  dakplaten makkelijk vervangen en airco’s, schotels e.d. makkelijk en veilig op het dak van de caravan gemonteerd kunnen worden. Dit zult u niet bij veel caravanbedrijven zien!

Caravan op brug in onderhoud Caravan op brug in onderhoud

 

 

Contactgegevens

Braambos 26
5563 AB Westerhoven

T. 040-2015380
E. info@boscaravan.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
Van 09:00 – 12:00 en van 13:00 – 17:30

Zaterdag
Van 09:00 – 17:00